A táncstúdió nyitott, a többi már rajtad múlik
2018. április 12.
Ez egy tánctanulási lehetőség, amely nem csak a mozgásról vagy a táncról szól, hanem tartalmat is kölcsönöz a mozdulatoknak - hangsúlyozta a koreográfus a hamarosan kezdődő Musical TáncStúdió kapcsán.
A táncstúdió nyitott, a többi már rajtad múlik
A Veszprémi Petőfi Színház és a Musical TáncStúdió által szervezett tanfolyam célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse az olyan tánctanulási lehetőségeket, amelyek nem csak a mozgásról vagy táncról szólnak, hanem tartalmat is kölcsönöznek a mozdulatoknak.

A tanfolyamon való részvételhez előképzettség nem szükséges. A produkció jelenleg egyszeri fellépési lehetőséget kínál a résztvevőknek, amennyiben a jelentkező kellő felkészültséggel rendelkezik, és biztosítható általa a produkció művészi színvonala - árulta el Szakál Attila, a SingSingSing Musical Show koreográfus-rendezője a táncstúdióval kapcsolatban, de hozzátette, az elmúlt években rengeteg táncos hosszú távon megtalálta számításait ezen a területen.

A Veszprémi Petőfi Színház számos produkciójának adott már táncosokat a táncstúdió. Arra is volt példa, hogy egy évben 3-4 darabban is szerepelhettek tagok. Azt is meg kell említeni, hogy a táncstúdió égisze alatt kinevelődött táncosokból azóta több magyarországi színházban is előfordultak és előfordulnak, mint például Győr, Kecskemét, Sopron, vagy éppen Budapest. A cél továbbra is az, hogy a mozgásművészeten keresztül tanulják meg a színházi színpad törvényeit, szabályait, hogy később további "hadra-fogható" szereplőkkel rendelkezzen a színház - vázolta Szakál Attila.

A tanfolyam résztvevői nem válnak automatikusan a produkció állandó tagjaivá, valamint a tanfolyamon való részvételnek nem feltétele a fellépés. A későbbiekben szervezett produkciókban való részvétel külön egyeztetés alapján történik. A SingSingSing Musical Show koreográfus-rendezője, valamint Veszprémi Petőfi Színház és a produkció szerződött művészügynökségei fenntartják a döntés jogát arra, hogy ki léphet fel a produkció sztárjaival, tekintettel az egyén teljesítményére és a produkció érdekeire.

A próbatáncra április 16-ig lehet jelentkezni az mtsveszprem@gmail.com címen.