A sínek összetartanak
2018. március 9.
Premiertől premierig kiállítássorozatunk részeként ezúttal dr. Kollányi András radiológus csodálatos festményei tekinthetők meg a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában.
A sínek összetartanak
Ezzel a kiállítássorozattal olyan veszprémi és környékbeli művészeknek adunk bemutatkozási lehetőséget, akiknek alapvetően nem ez a foglalkozásuk - mondta Kellerné Egresi Zsuzanna igazgatóhelyettes március 8-án, csütörtökön este a hivatalos megnyitó alkalmával. Hozzátette, a színház 19 ezer bérletes közül már sokan találkozhattak dr. Kollányi Andrással a veszprémi kórház radiológiáján, ezúttal pedig a gyönyörű alkotásait nézhetik meg a betérők.

Nemesi Erika szonográfus nyitotta meg a Kék álmodás című kiállítást, aki elárulta, már három éve dolgozik együtt dr. Kollányi Andrással. Úgy véli, maga az ultrahang is művészet, festményei pedig gyógyír mindenki számára, amiken érdemes elmélyülni, hiszen fantasztikus élményt nyújtanak, hatalmas megnyugvást biztosítanak.

Kicsit próbálok a szoros világon túl látni, mi van az univerzumon túl - beszélt képeiről dr. Kollányi András. - Hiszek abban, hogy távolból is tudunk közel lenni egymáshoz, és talán a sínek összetartanak, illetve létezhet olyan világ, ami párhuzamos a miénkkel- tette hozzá magyarázatot adva alkotásaira.

A kiállítás 2018. május 1-ig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitó galériája itt megtekinthető: http://www.petofiszinhaz.hu/Galeria/Dr-Kollanyi-Andras-kiallitasa-megnyito