2016. október 5.

Színházba mentem! szlogennel, 12 művész és sportoló közreműködésével indított kampányt a Magyar Teátrumi Társaság.(MTT)
A kezdeményezéshez a Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott.
A hétfői sajtótájékoztatón a Veszprémi Petőfi Színházat Oberfrank Pál színházigazgató, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke képviselte.

A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a színházba járást népszerűsítő kampányhoz

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program célja a színház népszerűsítése a fiatalok körében.
Hat kisfilmmel, köztéri hirdetésekkel és rádiós reklámokkal hívják fel a figyelmet a színházi évadra. Szabó László, az MTT titkára elmondta, hogy egy mobilalkalmazás is készült, amellyel interaktívvá válik a kampány. Az alkalmazásban a színházrajongók megtalálhatják kedvenc színészüket, összeállíthatják személyre szabott színházi naptárukat, valamint 2 játékban is részt vehetnek. Az érdeklődők a www.szinhazbamentem.hu weboldalon találhatják meg a részleteket.
Emellett létrehoztak egy a színházi világot átfogó adatbázist is.
A kezdeményezéshez eddig 52, magyar nyelven játszó budapesti, vidéki és határon túli színház csatlakozott.
A kampányban Györgyi Anna, Lovas Rozi, Szarvas József, Száraz Dénes és Járai Máté színészek, Szente Vajk színész-rendező, Lackfi János költő, Rúzsa Magdi énekesnő, Varga Katalin paralimpikon kajakos, Kiss Gergely vízilabdázó, Kovács András Péter humorista és Kristóf Krisztián zsonglőr vesz részt.
A megálmodók célja a kíváncsiság felkeltése azokban is, akik nem, vagy csak ritkán választják a színházat mint szórakozási formát.

Műsornaptár Online jegyvásárlás PetőfIfiAkadémia Autizmusbarát intézmény Színház TV