Segítség Kárpátaljának
2015. május 4.
A Kárpátalján élő rászorulók megsegítésére szervez jótékonysági koncertet a Veszprém a Kereszténységért Közhasznú Alapítvány május 17-én, vasárnap 18 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. Az eseményt sajtótájékoztató keretében mutatta be Brányi Mária alpolgármester, Halmay György önkormányzati képviselő és Latorczai János, a KDNP veszprémi szervezetének elnöke.
Segítség Kárpátaljának
Halmay György elmondta, családi kötődése, kapcsolata révén pontosan ismeri a kárpátaljai magyarok helyzetét, az ottani körülményeket. Így fogalmazódott meg benne a jótékonysági koncert ötlete, melyhez támogatást kapott a Veszprém a Kereszténységért Alapítványtól, Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzatától valamint a Veszprémi Petőfi Színháztól. Május 17-én este 18 órakor hat veszprémi kötődésű művész illetve művészeti együttes lép színpadra. Közreműködik a Szilágyi Néptáncegyüttes, a Hallgatók a Művészetért Egyesület zenekara (HaMűv Band), a Swing-swing Együttes, Veszprém Város Vegyeskara, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara valamint Szeles József, a Petőfi Színház színművésze. A képviselő úrtól megtudtuk, a bevételt az alapítvány Beregszászra, az ottani katolikus és református egyházak karitatív tevékenységének támogatására ajánlja fel.

A Veszprém a Kereszténységért Közhasznú Alapítvány célja a keresztény gondolkodásmód, értékrend terjesztése Veszprémben - tudtuk meg Latorczai Jánostól. Az alapítvány erkölcsi és anyagi segítséget kíván nyújtani mindezekhez. Ennek keretében sokrétű tevékenységet végez: szorult helyzetben lévők anyagi támogatása valamint szemléletmódjával összhangban lévő rendezvények, kulturális események támogatása.

Brányi Mária alpolgármester kifejtette, Veszprémben a Kárpátaljáért történő jótékonykodásban megelőzte az önkormányzatot egy civil kezdeményezés, amelyet természetesen támogatnak. Veszprém nem szűkölködik a jótékonykodásban, szeretnék ezt a tendenciát folytatni.

A jótékonysági koncertre jegyek 2000 Ft-os áron kaphatók a Petőfi Színház jegyirodájában és jegypénztárában, támogató jegy váltható 5000 és 10000 Ft-os áron is.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV