Bonbon Matiné
Bonbon Matiné Bérlet
matiné
Bonbon Matiné Bérlet
Leírás
A Veszprémi Petőfi Színház a következő évadban is meghirdeti a nézők által megkedvelt BonBon Matiné bérletet, amelynek házigazdája továbbra is Lukácsházi Győző lesz.
A sorozat keretében látható az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese A Fehérlófia. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró úgy döntött, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Céljuk egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, ugyanakkor céljuk az is, hogy a legfiatalabbak a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához.
A BonBon matiné következő produkciója a könnyűzene története két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóci néhány évvel ezelőtt a Ki Mit Tube? versenyen mutatta meg duettjét, és az országos második helyezésig jutottak. Azóta mind a ketten szép eredményeket értek el külön-külön saját zenekaraikkal, (Lóci játszik és Szeder) mégis egy közös missziót dédelgetnek régóta: egy olyan előadást létrehozni, ami közérthető nyelven mutatja be a könnyűzene történetét, sőt, együtt fedezik fel ezt a rendkívül sokszínű világot. Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg.
A sorozatban nagyszínházi előadásként szerepel még Juhász Kata Társulata a Felhőcirkusz című előadással, mely TÁNC és CIRKUSZ élőzenével Weöres Sándor Déli felhők című verse nyomán.
Juhász Kata koreográfus ezúttal nemcsak a legkisebbekhez, hanem a szívükben mindig fiatal szüleikhez kíván szólni a Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásával.
Mai műsor
19:00 Jövőre veled, ugyanitt (II. rész) Latinovits-Bujtor Játékszín
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 Jövőre veled, ugyanitt (II. rész) Latinovits-Bujtor Játékszín
Színház TV